Εμπειρία της Ελλάδας

Ψάχνετε για μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών;
Μην κοιτάξετε παραπέρα από την Ελλάδα!
Απολαύστε την “καρδιά” της Μεσογείου με τους θησαυρούς της αρχαίας ιστορίας, τα εκπληκτικά τοπία και τη ζεστή φιλοξενία.

Από την εμβληματική Σαντορίνη και την κοσμοπολίτικη Μύκονο μέχρι τις γραφικές παραλίες της Κρήτης, η Ελλάδα προσφέρει κάτι για όλους.
Ανακαλύψτε τον πολιτισμό μας εξερευνώντας γοητευτικά χωριά, δοκιμάζοντας νόστιμη κουζίνα και συναναστρεφόμενοι με φιλικούς ντόπιους.

Χαλαρώστε κάτω από τον ελληνικό ήλιο, απολαύστε την εκπληκτική φυσική ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά.
Αν είστε λάτρης των extreme sports, θα ενθουσιαστείτε από τα άγρια βουνά, τα φαράγγια και τον ασύλληπτο υποβρύχιο κόσμο.

Είτε είστε λάτρης της ιστορίας, είτε γευσιγνώστης, είτε αναζητάτε την περιπέτεια, η Ελλάδα τα έχει όλα.
Περιμένετε ακόμα;
Κλείστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα σήμερα και αφήστε τη μαγεία αυτής της καταπληκτικής χώρας να σας κατακτήσει.

"Ανακαλύψτε τη διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας"

Ιστορία

Η ελληνική ιστορία χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, γύρω στο 3000 π.Χ., όταν εμφανίστηκε ο Μινωικός πολιτισμός στο νησί της Κρήτης.
Οι θαλασσοπόροι Μινωίτες διέπρεψαν στη γεωργία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική.
Τα παλάτια τους, όπως το παλάτι της Κνωσού, ήταν εντυπωσιακά επιτεύγματα μηχανικής και σχεδιασμού.

Ο Μινωικός πολιτισμός άκμασε μέχρι το 1450 π.Χ. περίπου, όταν καταστράφηκε, πιθανώς από ηφαιστειακή έκρηξη ή από εισβολή των Μυκηναίων, ενός πολιτισμού από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι Μυκηναίοι εδραίωσαν τότε την κυριαρχία τους στην Κρήτη και το Αιγαίο.

Η Κρήτη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ελληνική μυθολογία, καθώς θεωρούνταν η γενέτειρα του θεού Δία.
Κατά την κλασική περίοδο, το νησί φιλοξένησε πολλές σημαντικές πόλεις, όπως η Γόρτυνα και η Κυδωνία.
Ωστόσο, βρέθηκε συχνά στη μέση συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών ελληνικών πόλεων-κρατών, όπως η Αθήνα και η Σπάρτη.

Κατά την ελληνιστική περίοδο, η Κρήτη περιήλθε υπό τον έλεγχο της δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου και αργότερα των Ρωμαίων.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νησί γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και μεγέθυνση του εμπορίου και των συναλλαγών.

Κατά τη βυζαντινή εποχή, η Κρήτη έγινε σημαντικό κέντρο του χριστιανισμού και χτίστηκαν πολλές εντυπωσιακές εκκλησίες και μοναστήρια.
Το νησί αποτέλεσε επίσης τόπο πολλών εξεγέρσεων κατά της βυζαντινής κυριαρχίας.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, η Κρήτη κυβερνήθηκε από διάφορες ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ενετών και των Οθωμανών, πριν τελικά γίνει μέρος της σημερινής Ελλάδας το 1913.

Σήμερα, η Κρήτη παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τις όμορφες παραλίες, την πλούσια ιστορία και τη νόστιμη κουζίνα της.
Τα αρχαία ερείπια και τα μνημεία της συνεχίζουν να γοητεύουν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε την Ελλάδα

Κρήτη

Η Κρήτη είναι ο απόλυτος προορισμός για αξέχαστες διακοπές.

Ζήστε τη ζεστασιά του μεσογειακού ήλιου καθώς απολαμβάνετε το εκπληκτικό παράκτιο τοπίο, κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα νερά και χαλαρώστε στις παραλίες με τη χρυσή άμμο.
Εξερευνήστε την πλούσια ιστορία του νησιού, επισκεπτόμενοι τα αξιοθέατα και τα συναρπαστικά μουσεία, ή ανακαλύψτε τη μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα γοητευτικά χωριά που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Για όσους αγαπούν την περιπέτεια, η Κρήτη προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τη φύση.
Από την πεζοπορία στα άγρια βουνά και τα εκπληκτικά φαράγγια μέχρι την ανακάλυψη κρυφών όρμων με σκάφος, δεν υπάρχει έλλειψη συναρπαστικών δραστηριοτήτων για να διαλέξετε.
Και όσον αφορά το φαγητό, η Κρήτη είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, με λαχταριστά πιάτα φτιαγμένα από φρέσκα, τοπικά προμηθευόμενα υλικά.

Με τοπία που κόβουν την ανάσα, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ζεστή φιλοξενία, η Κρήτη είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.
Είτε αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση, μια οικογενειακή περιπέτεια, είτε ένα σόλο ταξίδι ανακάλυψης, η Κρήτη έχει κάτι για όλους.
Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ετοιμαστείτε να ζήσετε τις διακοπές της ζωής σας!

Σαντορίνη

Σαντορίνη, ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς και γοητείας.
Τα δραματικά τοπία του νησιού, με τα εμβληματικά ασβεστωμένα κτίρια που πέφτουν καταρρακτωδώς από τους βράχους, προσφέρουν μια εκπληκτική αντίθεση με τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους.
Είτε αναζητάτε ρομαντισμό είτε περιπέτεια, η Σαντορίνη είναι ο τέλειος προορισμός.

Βυθιστείτε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού εξερευνώντας αρχαία ερείπια και μουσεία, παρακολουθώντας παραδοσιακά φεστιβάλ και πολλά άλλα…
Κάντε μια συναρπαστική περιήγηση με ελικόπτερο ή απολαύστε μια κρουαζιέρα με γιοτ γύρω από το νησί, ή απλά χαλαρώστε στις ηλιόλουστες παραλίες θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα της καλντέρας.

Η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή για την εξαιρετική κουζίνα της, με φρέσκα τοπικά υλικά και ένα μοναδικό μείγμα μεσογειακών γεύσεων.
Αφεθείτε σε μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, που παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στο εύφορο ηφαιστειακό έδαφος του νησιού.

Είτε σχεδιάζετε μήνα του μέλιτος, είτε οικογενειακές διακοπές, είτε μια περιπέτεια για σόλο, η Σαντορίνη προσφέρει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Μύκονος

Μύκονος, το στολίδι του Αιγαίου!
Αυτό το εκπληκτικό νησί διαθέτει παρθένες παραλίες, κρυστάλλινα νερά και μια έντονη νυχτερινή ζωή που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Η Μύκονος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν πολυτελείς και αξέχαστες διακοπές.

Ανακαλύψτε τις εκπληκτικές παραλίες της Μυκόνου και απολαύστε μια σειρά από θαλάσσιες δραστηριότητες, από κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα μέχρι ιστιοσανίδα και καταδύσεις.
Εξερευνήστε τη συναρπαστική ιστορία του νησιού και περιπλανηθείτε στα γραφικά κυκλάδικα σοκάκια της πόλης της Μυκόνου, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά ασβεστωμένα κτίρια και τα πολύχρωμα λουλούδια.

Αλλά το νησί ζωντανεύει πραγματικά τη νύχτα, όταν η θρυλική νυχτερινή ζωή της Μυκόνου παίρνει τον πρώτο λόγο.
Είτε προτιμάτε τα πάρτι στην παραλία είτε τα αποκλειστικά νυχτερινά κέντρα, θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για να χορέψετε τη νύχτα και να απολαύσετε τη ζωντανή ατμόσφαιρα.

Η Μύκονος διαθέτει άφθονη πολυτέλεια, με πολυτελή ξενοδοχεία, σπα και εστιατόρια που προσφέρουν την απόλυτη απόλαυση.
Δοκιμάστε την παγκοσμίου φήμης κουζίνα του νησιού, όπως φρέσκα θαλασσινά και τοπικά παραγόμενα κρασιά, ή περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια θεραπεία σπα ή μια κρουαζιέρα με γιοτ γύρω από το νησί.

Ζήστε τη μαγεία της Μυκόνου και κάντε κράτηση για τις διακοπές σας σήμερα!

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια, ένα κρυμμένο στολίδι στο Αιγαίο Πέλαγος που υπόσχεται να κλέψει την καρδιά σας με την εκπληκτική ομορφιά του και την χαλαρή ατμόσφαιρα.
Αποτελούμενο από δύο μικρά νησιά, το Πάνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι, είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν μια ήρεμη και αυθεντική εμπειρία ελληνικού νησιού.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από τα κρυστάλλινα νερά και τις αμμώδεις παραλίες που σίγουρα θα σας αφήσουν άφωνους.
Είτε αναζητάτε ένα ήσυχο σημείο για ηλιοθεραπεία είτε μια πιο περιπετειώδη θαλάσσια δραστηριότητα, τα Κουφονήσια έχουν κάτι για όλους.
Εξερευνήστε τον υποβρύχιο κόσμο με αναπνευστήρα ή καταδύσεις, κάντε μια βόλτα με κωπηλασία στην ακτογραμμή ή ένα ταξίδι με σκάφος στα κοντινά ακατοίκητα νησιά.

Τα Κουφονήσια μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι γεμάτα γοητεία και πολιτισμό.
Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια και ανακαλύψτε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις πολύχρωμες πόρτες και τα παράθυρα που είναι στολισμένα με λουλούδια μπουκαμβίλιας.
Επισκεφθείτε τις μικρές εκκλησίες και τα ξωκλήσια του νησιού και μάθετε για τη συναρπαστική ιστορία και τη μυθολογία που περιβάλλει την περιοχή.

Απολαύστε την τοπική κουζίνα του νησιού, με φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά και βότανα που καλλιεργούνται στο νησί.
Δοκιμάστε τα τοπικά τυριά και πιείτε το σπιτικό κρασί και ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια γλυκιά λιχουδιά από τοπικό μέλι.

Με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τη φυσική ομορφιά και τη ζεστή φιλοξενία, τα Κουφονήσια είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της καθημερινότητας.
Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στα Κουφονήσια σήμερα και ανακαλύψτε αυτό το μικρό κομμάτι του παραδείσου για τον εαυτό σας!

Αθήνα

Η Αθήνα, η γενέτειρα της δημοκρατίας, μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, πρέπει να είναι μέρος της εμπειρίας των διακοπών σας.
Καθώς περιπλανιέστε στην πόλη, θα περιβάλλεστε από αρχαία ερείπια, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ζωντανή τέχνη του δρόμου.
Η Αθήνα είναι μια πόλη που συνδυάζει άψογα το παλιό με το νέο, δημιουργώντας μια μοναδική και συναρπαστική ατμόσφαιρα που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού.

Ανακαλύψτε την Ακρόπολη, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο, σύμβολο της δύναμης και του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας.
Περπατήστε στις γραφικές γειτονιές της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, γεμάτες με παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα που πωλούν μοναδικά αναμνηστικά.
Κάντε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, μια όαση στην καρδιά της πόλης, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γαλήνιο περιβάλλον.

Για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη και την ιστορία, η Αθήνα είναι ένας θησαυρός από μουσεία και γκαλερί, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίου φήμης Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του μουσείου σύγχρονης τέχνης EMST.
Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τη ζωντανή σκηνή της τέχνης του δρόμου, με πολύχρωμες τοιχογραφίες και γκράφιτι να διακοσμούν τους τοίχους της πόλης.

Καθώς πέφτει η νύχτα, η Αθήνα ζωντανεύει, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών νυχτερινής διασκέδασης, από μπαρ στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη μέχρι πολυσύχναστα νυχτερινά κέντρα και χώρους ζωντανής μουσικής.
Και ας μην ξεχνάμε το φαγητό!
Η Αθήνα είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων, με πληθώρα από νόστιμες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, μοντέρνα πιάτα fusion και street food.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει κάτι να προσφέρει σε όλους, από τους λάτρεις της ιστορίας μέχρι τους καλοφαγάδες και τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής.
Κλείστε το ταξίδι σας στην Αθήνα σήμερα!